1 Aralık 2009 Salı

SAÇ TOKASI VE AKSESUARLARI








SAÇ BAKIMI VE 2010 MODA SAÇ RENKLERİ


Saç bakımı yapmadan önce mutlaka önce saçınızın yapısını tanımalısınız. ve saç bakımı yapmalısınız. Normal ve sağlıklı saçların dışında üç türlü saç tipi vardır: İnce Telli ve Kolay Kırılan Narin Saçlar, Yağlı Saçlar, Kuru Saçlar
Saç Bakımı İçin Mutfağınızdan FaydalanınSaçlarınızın pırıl pırıl olması için sirkeli su ile yıkayın
Saçlarınızın beyazlamasını geciktirmek ve güçlendirmek için; Bir avuç sarmaşık yapraklarını1 litre suda 10 dakika kaynatın. Saçlarınızı şampuanla yıkadıktan sonra bu su ile durulayın.
Eğer saçlarınıza röfleli bir görüntü kazandırmak istiyorsanız Sarmaşık yapraklarını kaynattığınız suya 1 demet maydanoz atarak kaynatın ve saçınızı bu su ile durulayın.
Kepeklerinizden kurtulmak istiyorsanız haşlanmış kereviz suyuyla saçınızı yıkayın.
Güçlü ve parlak saçlar için saçınızı zeytinyağı ile tarayın ve diplere işlemesi için başınıza bir havlu sarıp bir iki saat bekleyin. Daha sonra Saçınızı uygun bir şampuanla yıkayın.
Saç diplerinizdeki kaşıntıyı ve kuruluğu önlemek için saçınızı elma sirkesi ile yıkayıp 10 dakika bekleyin ve durulayın. hem kaşıntıdan kurtulacaksınız hem de saç diplerinizdeki kuruluktan kurtulduğunuzu göreceksiniz.
Saçlarınızın kolay taranması ve elektriklenmemesi için spreyli bir şişenin içine az miktarda saç kremi koyup biraz su ile sulandırın ve saçlarınıza sıkın. Saçlarınızın çok kolay tarandığını ve elektriklenmediğini göreceksiniz.
Kepeksiz ve pırıl pırıl saçlar için bir kaşık balı yarm çay bardağı suyun içinde erittikten sonra saç diplerinize parmaklarınızla bu su ile masaj yapın ve saçlarınızı durulayın.
Her gün yatmadan önce saçlarınızı yumuşak bir fırça ile fırçalayarak basit şekilde saç bakımı yapabilirsiniz. Hem gün boyu saçlarınıza toplanan tozları temizlemiş, hem de saçlarınızı canlandırmış olursununuz.
Saçlarınızın beyazlamasını geciktirmek ve güçlendirmek için; Bir avuç sarmaşık yapraklarını1 litre suda 10 dakika kaynatın. Saçlarınızı şampuanla yıkadıktan sonra bu su ile durulayın.
Saç Bakımında Adaçayı Mucizesi
Ada çayı sağlığımız açısından sın derece yararlı bir bitki. Peki saçlarımızın güzelliğine güzellik katabileceğini de biliyor muydunuz ?
Ada Çayı Toniği Yapımı:
2 litre suya 80 gr papatya, 50 gr adaçayi, 50 gr mersin yapragi döküp 5 dakika kaynatin. Çayi, 20 dakika demleyip, süzün. Her banyodan sonra saç diplerine bu tonikle masaj yapin.
Ada Çayı ile Buhar Banyosu:
Adaçayı, Dag Kekiği, Ihlamur ve Lavanta karışımı ile uygulayacağınız buhar banyosu sayesinde cildinizdeki genöleşmeyi ve gerginliği hissedeceksiniz.
Saçlarınız mat görünür ise, çok fazla yıkadığınız halde temizlenmiş gibi değil ise, ve yaptığınız her denemey rağmen saçlarınız çok sert ise aşağıdaki önerilerimiz işinize yararyak.
Parlak saçlar için :1 yumurtanın sarısı ile 2 çorba kaşığı zeytinyağını karıştırın. Saç diplerine sürüp masaj yapın ve 10 dakika bekleyin. Şampuanla yıkayıp durulayın. Saçlarınızın parlak ve sağlıklı bir görünüm kazandığını göreceksiniz.
Derinlemesine temizlik ve parlak görünüm için : Saçlarınızı şampuanladıktan sonra bir fincan limon suyu ya da sirkeyi saçlarınıza döküp, masaj yaparak iyice yedirin. Ardından saçlarınızı durulayın. Saç kremi sürün ve yıkayın. Bu, saçlarınızdaki tüm kiri alır ve saçlarınıza nefis bir parlaklık verir. Bu yöntemi 2 haftadan önce tekrarlamayın.




2010 yılında moda saç renkleri de röfle en başta geliyor. Sarı, ballı bisküvi, kum sarısı, karamel renkleri sırası ile en favori renkler arasında




BLOGGERLA TANIŞMA

Merhaba,
İş yoğunluğu,güncel hayat telaşı insanın kendine özel işler yapmasını engelliyor.Bloggerla tanışmam beni çok heyecanlandırdı.Kendime göre özel begenilerim ve moda hakkındaki herşeyi bloggerla paylaşmak istiyorum.